Nepalese biologische buffelleren tassen

Door de traditionele leerlooiers methoden zijn deze tassen de meest milieuvriendelijke leren tassen die je kunt kopen.

Deze stoere leren tassen zijn handgemaakt van buffelleer in een gebied genaamd Sindhukot dat hoog in de Himalaya ligt in een zeer afgelegen gebied van Nepal.

De bewoners verzamelen de buffelhuiden, die bijproducten zijn van dode dieren uit omliggende dorpen, en produceren de tassen vervolgens volledig met de hand.

Om deze tassen te produceren, worden ze uitgedaagd zonder elektriciteit of technologie te werken.

De tassen worden gemaakt met behulp van het volgende looiproces:

De verzamelde huiden worden 2-3 dagen in water geweekt.

De huiden worden gelooid met bladeren of twijgen van een struik genaamd Dhairo (Nepalese naam), een inheemse plant die op een hoogte van ongeveer 2000 meter in Nepal wordt aangetroffen.

De bladeren en twijgen van de plant worden vermalen tot stof en gemengd met water, vervolgens worden de huiden in de oplossing gekarnd. De oplossing wordt wekelijks vervangen.

Deze stap helpt bij het verwijderen van het resterende haar en vlees.

De volgende stap is om de huid een uniforme dikte te geven, wat voorzichtig gebeurt met een scherp mes.

Het leer wordt vervolgens in de zon gedroogd en regelmatig uitgerekt.

Ten slotte wordt het leer behandeld met mosterdolie die het verzacht en conserveert en dan is het leer klaar om te worden verwerkt als tas.

Het hele proces om leer te looien duurt 2-3 maanden.

Het resultaat is een eenvoudige, stijlvolle en duurzame leren tas met gedetailleerde stiksels van een handgemaakt katoenen garen.

Doordat er geen chemische kleurstoffen zijn gebruikt, zijn de natuurlijke oneffenheden van de huid zichtbaar, hoe meer een tas wordt gebruikt, hoe mooier hij zal worden.

Het is goed om te weten dat, wanneer u één van deze tassen bij ons koopt, u ook bijdraagt ​​aan de voortzetting van het inkomen en welzijn van de hele gemeenschap van het dorp en veel van de omliggende dorpen hoog in de Himalaya van Nepal.

.