Puja en Pushpa

Crea-Nepal sponsort de 2 zusjes, Puja 15 jaar en Pushpa 12 jaar, die op 26 december plotseling wees zijn geworden.
Zij woonden in Bardiya het uiterste westen van Nepal toen in 2015 hun vader overleed. Hun moeder Sita besloot om naar Pokhara te verhuizen waar zij nog een broer had wonen.
Het vinden van woonruimte en een baan zoeken viel niet mee maar zij slaagde erin om dit voor elkaar te krijgen.
De meisjes konden naar school om verder te studeren.

In december 2019 werd moeder Sita ziek en kwam te overlijden. Na deze tragedie hadden de meisjes geen huis en inkomen meer om in hun levensonderhoud te voorzien. Puja en Pushpa werden opgevangen door de familie van hun oom maar om langdurig onderdak, studiekosten en onderhoud te betalen was erg moeilijk voor de familie. Ruimte in huis was er niet en zij leefden ook van een klein inkomen.

Crea-Nepal heeft in januari 2020 een inzamelingsactie gehouden en een mooi bedrag opgehaald om voor de meisjes bij het huis van hun oom een extra kamer te laten bouwen. Het was nu mogelijk  dat ze toch bij hun familie konden blijven wonen. De kosten voor eten en school wordt maandelijks door Crea-Nepal gedoneerd via de Stichting Nederland-Nepal die kansarme kinderen sponsort in Nepal.

Op deze manier hopen we de meisjes een goede toekomst te garanderen. Als zij hun studie kunnen voltooien kunnen ze werk vinden en zelfstandig hun leven voortzetten.

Puja sponsorkind

Puja

Pushpa sponsorkind

Pushpa

Kamer in aanbouw